Komló Város Önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezet

Ízvilág körüli utazás - MEVID

Kedves Szülők!     

Nagy izgalommal szeretnénk bemutatni a Komlói GESZ és a Mevid Zrt. legújabb és legizgalmasabb kezdeményezését - a "Nemzetiségi Napok" programot! 🌍🍽

Mi is pontosan ez a program? Hónapról hónapra egy újabb ország/nemzetiség ízeit és kultúráját hozzuk el gyermekeinknek. A hétköznapi menüben megtalálják majd hónapról-hónapra az adott ország ízeit, miközben mi érdekes tényeket mesélünk nekik, és persze egy-egy híres focicsapatot, mesehőst, autómárkát vagy színészt hozunk el számukra!

Az ételek és hagyományok bemutatása révén szeretnénk őket egy igazi íz- és kulturális kalandra hívni!

Miért is fontos ez?

🍕 Új Ízek: Szeretnénk, ha gyermekeink nyitottak lennének az új ízekre. Ebben a programban lehetőségük lesz kipróbálni olyan ételeket, amiket talán korábban sosem kóstoltak volna meg.

🌏 Kulturális Tudatosság: Az ételek segítségével megismerhetik más országok kultúráját és hagyományait is. Ez az iskolai tanulás egyik új dimenziója lesz.

👫 Közösségi Élmény: Az ilyen események és étkezések közösséget teremtenek.

📚 Tanulás és Fejlődés: A program során nemcsak az ízeket, de az országok további ismereteket szerezhetnek. Egy valódi, szellemi utazásra hívjuk őket!

✈  Októberben a közkedvelt olasz 🇮🇹 konyhával kezdünk, amit a finomabbnál finomabb kínai, hagyományos 🇭🇺 magyaros, 🇭🇷 szerb-horvát, 🇩🇪 sváb-német, 🇲🇽 mexikói, erdélyi és 🇬🇷  görög ízek követnek, a sort pedig a 🇪🇸  spanyol finomságok zárják majd júniusban!

Bízunk benne, hogy ez az új program segít még színesebbé és változatosabbá tenni az iskolai életüket és étkezésüket. Amennyiben Önöknek is tetszik a kezdeményezés kérjük, támogassák gyermekeiket ebben az élményekkel teli utazásban!

Köszönjük, hogy velünk tartanak ezen a kulturális és kulináris utazáson!

#NemzetiségiNapok #KulturálisKaland #KulinárisVilágkörüliUtazás

                              

 

Kedves Gyerekek!

Egy 🤩 izgalmas és érdekes utazásra hívunk Titeket! 🤩

🛩 Járjátok körbe velünk a Földet 🌏 az elkövetkezendő 9 hónapban, és kóstoljatok bele a világba!

Ismerjünk meg együtt 9 nemzetet, - ételeiket, ízeiket, szokásaikat és természetesen a „hírességeiket”. Mit is jelent ez pontosan? A hétköznapi menüben keressétek hónapról-hónapra az adott ország ízeit, miközben mi érdekes tényeket mesélünk nektek, és persze egy-egy híres focicsapatot, mesehőst, autómárkát vagy színészt hozunk el nektek!

🍕  Októberben a közkedvelt 🇮🇹 olasz konyhával kezdünk, amit a finomabbnál finomabb kínai, hagyományos 🇭🇺 magyaros, 🇭🇷 szerb-horvát, 🇩🇪 sváb-német, 🇲🇽 mexikói, erdélyi és 🇬🇷  görög ízek követnek, a sort pedig a 🇪🇸  spanyol finomságok zárják majd júniusban!

🥳 Jól hangzik, ugye?

Tartsatok velünk, mert 🛩 repülőgépünk októberben „felszáll” ✈ és bejárja a világot! Keressétek repülőjegyeiteket októbertől az étkezőkben!

                     

 

Kedves Szülők!

Októberben a 2023/2024-es nevelési évben útjára indított „Nemzetiségi Napok” című kezdeményezésünk első állomását – Olaszországot – ismerhették meg a gyerekek! Találkozhattak az étkezőkben az olaszos ízek mellett plakátokkal, valamint különleges és egyben edukációs repülőjegyeinkkel is, amely egészen Olaszországig „repítette” a gyerekeket!

Reméljük Önöknek és gyermekeiknek is annyira tetszik ez a kezdeményezésünk, mint amilyen szeretettel és lelkesedéssel készítjük el kicsiknek és nagyoknak azt napról-napra.

Szeretnénk bemutatni az utazásunk következő állomását, amely nem más, mint Kína! Ez a nemzet igazán különleges ételekkel és még érdekesebb szokásokkal, valamint természeti csodákkal rendelkezik. Novemberben ezt szeretnénk elhozni a gyermekeknek az étkezőkbe. Az ízek ismét megjelennek majd a kis- és a nagyétkezések során egyaránt, valamint ebben a hónapban is találkozhatnak a gyermekek a tematikus plakátokkal, Facebook posztokkal és persze a közkedvelt repülőjeggyel!

Az alábbiakban fogadjanak egy kis ízelítőt a novemberi hónapunkból, amely reméljük mindenkinek nagyon fog tetszeni:

az ízek között megtalálják majd a gyerekek a közkedvelt szecsuáni csirkét, a citrommázas csirkecombot, de találkozhatnak majd a pirított tésztával, vagy az édes-savanyú kínai ízekkel is. Természetesen nem marad ki a menüből (B.) a gyömbéres-szójaszószos és a földimogyorós ízvilág sem!
Emellett érdekes információkat hozunk nekik a kínai étkezéssel, szokásokkal, állatokkal és természetesen a mesefigurákkal és az autómárkákkal kapcsolatosan is. Legyen szó a világ egyik leggyorsabb vasútvonaláról, az evőpálcikás étkezésről, vagy a pandák kedvenc falatjairól – mind-mind edukációs és egyben érdekfeszítő is a gyermekek számára.

Kérjük, amennyiben Önöknek is tetszik a kezdeményezés, bíztassák gyermekeiket is, hogy nyitottsággal és kíváncsisággal fogadják a „Nemzetiségi Napokat” következő úticélját, Kínát és annak ízeit!

Köszönjük, hogy Önök is a gyermekeik által velünk tartanak ezen az izgalmas utazáson! Ha bármilyen kérdésük vagy észrevételük van, kérjük, forduljanak hozzánk.

Üdvözlettel,

a GESZ és a Mevid zRt. csapata